top of page
Glödlampor

Sensommar-festivalen

BAKGRUND/BYGDENS KULTUR- Och MUSIKLIV

Inom Klöverträskbygden finns ett genuint intresse för kultur. Runt om i byarna finns teaterförening, barnkörer, bokcirkelverksamheter, det hålls föredrag, arrangeras konserter, afterwork, samtalskvällar m.m. 

Pingstkyrkan i Klöverträsk är en av bygdens starkaste aktörer när det gäller att agera kulturbärare. Kyrkan anordnar konserter och andra upplevelser för både bygdebor och besökare. Ett par exempel är den populära ”Önskesången”, som samlar ca 300 besökare varje annandag jul, konsert med trummisen Annika Nilles med 400 besökare som genomfördes 2015 samt andra konserter som alla uppskattats av besökarna. Pingstkyrkan anordnar utöver detta bland annat seminarier, samtalskvällar, hobbyverksamhet för skolbarn, ungdomsgård, cafékvällar, afterwork med uppträdanden samt dagledigträff för de äldre med t.ex. handarbete, mat och föredrag.

 

Under många år har tankar och idéer vuxit fram för att försöka skapa en mötesplats där så många som möjligt kan samlas och som lockar till möten människor emellan. En sådan mötesplats skulle till exempel bidra till att unga får möta äldre, hemvändare får återse gamla bekanta och inflyttade ges möjlighet att skapa relationer samtidigt som besökare ges tillfälle att se bygden och knyta kontakter.

 

Förhoppningen har varit att samtal ska uppstå mellan människor som annars i bästa fall bara skulle ”heja” på varandra. För att åstadkomma en sådan mötesplats kläcktes idén om att förlänga sommarkänslan genom att kombinera svala kvällar med varma glada människor.

Under hösten 2014 anordnades för första gången en sensommarfestival i Klöverträsk. Festivalen blev direkt en succé. Det goda ryktet om festivalen spred sig snabbt och antalet besökare har sedan stigit från år till år. 

ARTISTER och musikutbud

Festivalens musikutbud skall erbjuda något för alla. Vårt mål är att variera artister och typ av framförande för att ge något för alla åldrar och smaker. Valen av artister utgår från målsättningen att överraska publiken på ett positivt sätt. På scenen varvas lokala begåvningar med kända artister.

 

Föregående festivaler har gästats av följande band, musiker och artister. 

2018

Katrin Grönlund, Josef Love, Lisa Miskovsky. 

2017

Maria Juuso, Mikael Svarvar, Boris René, Daniel Bäckrud.

2016

Country Woods, Lennart Johansson, Karin Öberg, John Lundvik, South Village Gospel.

2015

Daniel Engman, Mikael Svarvar, Martina Lundberg, Solid Rock, South Village Gospel.

2014

Solid Rock, Therese Lundgren, Roland Lövgren, Patrik Öhlund. 

 

Det Piteå-baserade bandet "Guns for hire" har medverkat som komp. under samtliga festivaler. 

Arrangör

Sensommarfestivalen i Klöverträsk har sedan starten 2014 arrangerats av Pingstkyrkan i Klöverträsk. 

 

Sedan 2016 har festivalen kommit att gå under benämningen Sensommarfestivalen i Klöverträsk-bygden för att ytterligare befästa att det är hela bygdens festival. Medarrangör för det årets och kommande års festivaler var utöver kyrkan ideella krafter inom Klöverträskbygden.

Allt arbete inför, under och efter festivalen sker ideellt, bortsett från festivalens musiker och artister som erhåller gage och mindre tacksamhetsgåvor. Det ideella arbetet knyter samman de inblandade och påvisar en arbetsglädje som är smittande.

 

Den kristna värdegrunden alla människors lika värde 

genomsyrar hela festivalen. 

Program 2019.jpg
bottom of page