top of page

STORGATAN 5

På Storgatan 5 i Älvsbyn har vi från församlingen i Pingstkyrkan Klöverträsk skapat en lokal som inbjuder till samtal människor emellan. Här får du känslan av ett mysigt café med bord, stolar och soffgrupper i olika konstellationer. 

OM PROJEKTET

Målsättningen med Storgatan 5 är att skapa en existentiell mötesplats där människor "mitt i livet" kan mötas för att dela erfarenheter och uppfattningar oavsett ålder, kultur, tro och livsåskådning. Vi tror att man genom att samtala och inte minst lyssna kan växa som människa. 

Vi anser att en sådan mötesplats saknats och att det finns en risk med att människor slutar att tala med varandra. Då frodas motsättningar och subkulturer vilket är direkt skadligt för vårt samhälle. 

Ambitionen med Storgatan 5 är att samverka med hela samhället; skola, kommun, näringsliv, andra kyrkor, nysvenskar, asylsökande osv.  

Det goda samtalet

På torsdagar äger "Det goda samtalet" rum på Storgatan 5. "Det Goda Samtalet” är en existentiell, integrerande mötesplats för alla - oavsett nationalitet, religion o.s.v.

 

Samtalen leds av församlingens pastor Kenneth Sandström. Kenneth har under många års tid arbetat med "Det goda samtalet" i en rad olika utomkyrkliga miljöer, däribland Pite Havsbad, Kulturhuset Krokodil i Piteå, Folkbildningen, Piteå Dansar och Ler (PDOL) samt vid näringslivsfrukostar. 

KONTAKT

Har du frågor om Storgatan 5? Då är du välkommen att ta kontakt med vår pastor Kenneth Sandström tel: 072-702 58 23. 

Storgatan 5 finns även på Facebook

BIDRA

Om du vill lämna ett ekonomiskt bidrag till Storgatan 5 går det bra att överföra till Bg: 591-2449. Du kan även swisha nr 123 668 91 78, märk ditt bidrag "Storgatan 5". 

Stödmedlem

Om du vill bli stödmedlem och stödja verksamheten på Storgatan 5 med ett månatligt belopp eller ett större engångsbelopp kan du överföra detta till Bg: 591-2449. 

 

Om du vill att det ska synas att du är med och stödjer arbetet med Storgatan 5 och "Det goda samtalet" genom affischering/annonsering i lokalen och/eller här på vår hemsida är du välkommen att ta kontakt med vår pastor Kenneth Sandström så ordnar vi det.     

bottom of page